MUSIC INFO

Listen in Media Player

HIGHLIGHTS on this website

1 September CD Release van THE SONNY BOYS see more

RADIO VERONICA - A NEVER ENDING STORY 31 Augustus see more

Welkom bij de MUZIEK INFOPAGINA

BELGIAN OLDIES RADIO

 

 

CD RELEASE : THE SONNY BOYS op 1 September 2015

 

Nadat eerder dit jaar al een boek was verschenen over de rockband The Sonny Boys en het nummer 'Midnight train' was heruitgebracht op elpee en cd, is nu het nummer 'Shadow' aan de beurt.

“Niemand van ons had ooit kunnen denken dat de opnames die we destijds maakten bij Studio DES in Brussel terecht zouden komen op verzamelplaten zoals de reeks Belgian Vaults,” zegt Armand Nelen (63) van The Sonny Boys. “Het einde van The Sonny Boys en de start van de nieuwe groep Splendid was een verwarrende tijd. De eerste Splendid-single kwam in 1974 op de markt met 'Shadow' op de B-kant. Het was een Sonny Boys-opname die tot stand was gekomen door de kortstondige samenwerking met Karel Hulshof, een promotor uit Roosendaal. Zijn vrouw lag aan de basis van het nummer.”

 

Starman Records

 

 

 

 

Op zijn label Starman Records brengt Felix Huybrechts muziek van lang geleden weer onder de aandacht, waaronder dus ook The Sonny Boys. “'Shadow' komt van het album 'Splendid' dat destijds was opgenomen door The Sonny Boys, maar was uitgebracht onder de naam 'Splendid'. Op Belgian Vaults Vol.3 staat hardere rock van de late jaren 1960, begin jaren 1970 met invloeden van Led Zeppelin en Black Sabbath. Dit nummer van The Sonny Boys kwam daarvoor in aanmerking.”

 

“Het nummer kon destijds niet op genade rekenen”, zegt Nelen. “De Splendid-single kreeg een andere B-kant en werd in meerdere landen verkocht, maar ‘Shadow’ bleef haast onopgemerkt op de plank liggen. Maar in 2013 liet Felix Huybrechts ons weten dat hij onze nummers 'Midnight Train' en 'Shadow' wilde opnemen in zijn reeks Belgian Vaults. Zo komt het dat we nu de energie die beide nummers uitstralen kunnen herwaarderen. We zijn blij met de belangstelling voor onze muzikale nalatenschap. We hadden nooit gedacht dat onze oude nummers op weerklank konden rekenen. Via internet kom ik nu te weten dat de singles nog altijd goed verkopen. Vorige week was ik te gast bij radio Ruchpen. Als je die mensen bezig hoort, dan was het alsof wij The Beatles waren.

We hebben de impact nooit kunnen inschatten op ons publiek. Ook al was het maar regionaal.”

 

Voor de bandleden zelf werd het een emotioneel weerzien. “Een van onze roadies destijds, Kamiel De Moor, is overleden”, zegt nelen. “Ook de drummer van Splendid is er niet meer. Toen hij stierf, was hij net met pensioen. Voor de meesten van ons is dit dus ook een emotioneel weerzien. Pas dan merk je ook hoe sterk onze band nog steeds is.

 

Mauro Pawlowski

 

Felix Huybrechts brengt oude nummers weer uit, maar als hij andere interessante zaken hoort, aarzelt hij niet om ook dat de nodige aandacht te geven. Zo bracht hij onlangs een nieuwe cd uit met Mauro Pawlowski, een Belgisch zanger/gitarist die momenteel deel uitmaakt van dEUS. Op 25 december wordt 'JCsaysJC' op vinyl en cassette uitgebracht. Het nummer is ook verkrijgbaar via iTunes.

 

Info: ww.starmanrecords.com

 

Na het boek de CD.

 

Op verzoek van de fans van toen zijn nu alle 45t singles en demo's verzameld op CD. Een pretentieloze, trip door de jaren 60 en 70 via gerestaureerde audio met respect voor het origineel. The Sonny Boys waren geliefd in de Belgische Noorderkempen en Zuid Nederland. Hun single 'Midnight Train' (1969) is vandaag een collectors item. De band ging in 1974 verder onder de naam Splendid met spraakmakende optredens in gans Nederland en Noord België. Hun single 'Sham Bam Shazam' kende via de liedjesbeurs Midem in Cannes wereldwijde uitgave. Op zaterdag 29 augustus worden vanaf 11h video opnamen gemaakt op Het Raedthuysplein in Hoogerheide met medewerking van popkoor GOSSIP - Stichting MUTAZE - Zuidwest FM.

Voor publiek toegankelijk.

 

- See more at: http://www.dwd-media.nl/index.php/101-de-krant-regio-wouw-9-juli-2015-718/4356-the-sonny-boys#sthash.fAwaTGCv.dpuf

 

Time Converter

Related Links

Resource Links